Welke zandsoort?

 

Hieronder een aantal voorbeelden waar u welk product voor kunt gebruiken.

Vulzand (Ophoogzand)
Vulzand wordt gebruikt voor ophoging en aanvulling van tuinen, opritten, onder straatwerk etc. Vulzand laat slecht water door en wordt daarom vaak gebruikt voor doeleinden waarbij weinig eisen aan het zand worden gesteld. Vulzand is zeer goed te verdichten.
Brekerzand
Brekerzand wordt gebruikt om straatwerk af te strooien. Door brekerzand over het straatwerk te verspreiden, en vervolgens in de voeg te vegen ontstaat er een stevig geheel. Brekerzand heeft een hoekige eigenschap waardoor het goed vast gaat zitten tussen de voegen van uw straatwerk.
Drainzand
Drainzand wordt gebruikt voor drainerende doeleinden, dit houdt in dat het zeer goed waterdoorlatend is. Het is een grof soort zand dat voornamelijk geschikt is als ondergrond bij paardenpaddocks of rond drainagebuizen. Door de grove korrelgrootte laat drainzand zich niet verdichten. Dit maakt deze zandsoort minder geschikt voor straatwerk. Het zand is meestal geel of grijs van kleur
Metselzand
Ook wel scherpzand genoemd. Metselzand wordt gebruikt voor het aanmaken van metselmortel.
Speelbakkenzand
Ook wel zandbakkenzand genoemd. Het zand is licht plakkerig waardoor het de mogelijkheid geeft om er vormen en bouwwerken mee te maken. Daarnaast is speelzand erg schoon zand. Het bevat weinig bestandsdelen waar handen en kleding vies van kunnen worden.
M3C/D-zand
M3C zand heeft net als drainzand de eigenschap snel water af te voeren en is zeer schoon (vrij van vervuiling zoals steen of grind). M3C zand is geschikt voor onderlagen van sportvelden, zandbakken en paardenbakken. Het zand is meestal geel of grijs/blauw van kleur.
Tuinaarde
Tuinaarde is te gebruiken bij het aanleggen van een border. Ook is het mogelijk om in een bestaande tuin een laag tuinaarde over de grond uit te spreiden, het zal langzaam in de grond worden opgenomen. Daarnaast vormt tuinaarde een goede basis bij de aanleg van een nieuw gazon. Bij de aanleg van een nieuwe tuin kunt u tuinaarde door de grond mengen, ook kunt u het gebruiken om uw tuin op te hogen of gelijk te maken. Tuinaarde heeft géén (extra) bemesting of andere toevoegingen.
Vloerenzand
Ook wel betonzand genoemd. Vloerenzand wordt gebruikt voor het maken van betonmortel of zandcement. Het zand voldoet aan hoge eisen, zo bevat vloerenzand geen schelpen of andere materialen.
Compostgrond
Het verschil tussen tuinaarde en compostgrond is dat tuinaarde afgegraven grond is dat wordt afgezeefd op een bepaalde fractie en geen toevoegingen heeft. Bij compostgrond wordt de tuinaarde na het zeven gemengd met verhitte compost en daarna gezeefd. Hierdoor krijg je een mooi gemengd materiaal. Compostgrond is toe te passen als bovenlaag over tuinaarde heen. Als een plantenvak/plantenbak geheel gevuld wordt met compostgrond is er een risico dat de planten verbranden, dit in verband met de warmteontwikkeling in compostgrond.
Grind
Grind heeft een bonte kleur, deze is uitgewassen tijdens het win en zeefproces. Het wordt vaak toegepast als dakgrind, door zijn zware gewicht beschermt dit grind platte daken tegen stormschade. Ook wordt het toegepast als decoratie van de tuin.
Menggranulaat
Menggranulaat 0-31.5 is een 100% hergebruikt materiaal. Andere benamingen voor menggranulaat zijn gebroken puin en/of steenpuin. Het materiaal heeft een hogere constructieve waarde dan zand waardoor het goed toepasbaar is onder allerlei soorten wegen zoals straatwerk, asfalt en bijvoorbeeld grindpaden waar autoverkeer op plaats vindt. Menggranulaat wordt vaak toegepast onder opritten en parkeerplaatsen. Hierdoor ontstaat er minder snel spoorvorming van het verkeer.

Advies?

Wij leveren alle soorten (secundaire) bouwstoffen. Ook het transport kunnen wij voor u verzorgen. Vragen? Wij helpen u graag!

Zandink bezorgt in de regio Midden Nederland

Hoeveel heb ik nodig?

Dat berekent u heel eenvoudig hieronder

m3