Skip to content

Niet alleen het ruwe werk, maar ook het ambachtelijk werk met aandacht voor de natuur!

Facebook
Twitter
LinkedIn

In Amersfoort op het terrein van het voormalige Elisabeth ziekenhuis, wordt een uitzonderlijk stadspark ontwikkeld. Waarom Uitzonderlijk? Het park is in samenspraak met de betrokken bewoners ontworpen en het beheer van het park zal door de bewoners zelf uitgevoerd worden.

Dit prachtige stukje natuur krijgt steeds meer vorm. In samenwerking met Stichting Elisabeth Groen, Gemeente Amersfoort en de ecoloog hebben onze mannen de basiscontouren van het park gegraven. In de natte natuur-zone zijn twee poelen en natuurvriendelijke oevers aangelegd. Hier kan de flora en fauna zich rustig ontwikkelen. De grond uit deze poelen is niet afgevoerd, maar binnen het werkgebied op een heuvel gereden, dit zorgt voor een mooi uitzichtpunt. Vanaf dit punt kan je het park goed overzien.

Niet alleen hebben onze mannen gezorgd voor het ruwe werk met de machines en kranen. Juist de details maken dit soort projecten speciaal. Zo worden er bij het Parkhuis en de ori├źntatieplek de zogenaamde kinderkoppen onder de hamer getikt. Deze natuursteen keien komen vanuit het voormalige terrein van het Elisabeth ziekenhuis. Een mooi voorbeeld van het circulair hergebruiken van de materialen. Het aanleggen van natuurparken! Projecten waar wij met trots op terugkijken!

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met

Harry van Dusschoten – Projectleider

Voor algemene vragen kunt u een e-mail sturen naar info@smink-infra.nl