Skip to content

Onze diensten

Werkzaamheden

Wij verkopen en transporteren vele soorten primaire en secundaire bouwstoffen. Onze producten kunnen worden afgenomen door gebruikers uit zowel de zakelijke als de particuliere markt. Op deze pagina kun je informatie vinden over verschillende locaties, en daarnaast vind je hier ook details over diverse producten.

Producten

Neem voor de huidige voorraad contact met ons op. Tijdens kantooruren zijn wij telefonisch, via de live chat en via de mail te bereiken.

Vulzand (Ophoogzand)

Ophoogzand, of vulzand, wordt gebruikt voor ophoging en aanvulling van tuinen, opritten, onder straatwerk, et cetera. 

Ophoogzand is ideaal voor toepassingen als opvullen, aanvullen en ophogen. Het is door de fijne korrelstructuur stabiel en goed te verdichten. Het laat minder goed water door en wordt daarom vaak gebruikt voor doeleinden waarbij weinig eisen aan het zand worden gesteld.

Brekerzand

Brekerzand, ook wel voegzand of inveegzand, is uitermate geschikt voor het invegen van bestrating. Dit voorkomt het verschuiven en verzakken van de straatstenen.

Brekerzand ontstaat bij het breekproces van natuursteen. Het heeft een hoekige eigenschap waardoor het goed vast gaat zitten tussen de voegen van uw straatwerk; het spoelt niet zomaar weg. Het zorgt ervoor dat het straatwerk een stevig geheel blijft.

Drainzand

Drainagezand, of drainzand, wordt gebruikt als een goede drainage noodzakelijk is. Paardenpaddocks, sportvelden of opvulling rondom drainagebuizen zijn hiervan goede voorbeelden.

Drainzand is een grove, natuurlijke zandsoort die hoge waterdoorlatende eigenschappen heeft. Doordat het zand grof is, kan het water eenvoudig haar weg naar de grond vinden.

Metselzand

Metselzand, of scherpzand, wordt gebruikt voor het aanmaken van metselmortel.

Metselzand is zeer schoon zand met een grove korrel en goede kleefeigenschappen, waardoor het goed te gebruiken is in mortels. Dit zand is afkomstig uit rivieren in het grensgebied van Nederland en Duitsland.

Speelzand

Speelzand, ook wel speelbakkenzand of zandbakkenzand, is zoals de naam al doet vermoeden ideaal zand om kinderen mee te laten spelen.

Speelzand voldoet aan hoge eisen en is daarmee erg schoon zand. Het bevat weinig bestanddelen waarvan handen en kleren vies kunnen worden. Ook is het licht plakkerig, waardoor het de mogelijkheid geeft om er vormen en bouwwerken mee te maken.

M3C Zand

M3C zand, of paardenbakzand, wordt voornamelijk gebruikt voor een paardenbak, maar ook als onderlagen en verschralingszand van sportvelden.

M3C zand heeft net als drainzand de eigenschap snel water af te voeren en is zeer schoon (vrij van vervuiling zoals steen of grind). De juiste korrelgrote zorgt voor een goede balans tussen de stabiliteit en waterdoorlatendheid van het zand.

Tuinaarde

Tuinaarde, ook wel tuingrond of tuinaarde, is een zwarte grond dat wordt gebruikt als opvulgrond voor de tuin. Met tuinaarde kun je de bodem aanvullen, egaliseren, ophogen of verbeteren.

Tuinaarde is compacte, zwarte grond. Het is niet verrijkt met voedingsstoffen en daardoor op zichzelf dus niet vruchtbaar.

Betonzand

Betonzand, of vloerenzand, wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van betonmortel voor het storten van funderingen en betonnen vloeren.

Betonzand is een zuivere zandsoort en bevat dus geen vervuiling zoals schelpjes en ander fijn materiaal. Dit zand plakt minder goed en is minder kneedbaar dan andere zandsoorten. De grove zandkorrels zijn namelijk van een minder groot formaat en bevatten een hoekige structuur. Dit zand verwerk je samen met cement en beton grind tot betonmortel!

Compostgrond

Compostgrond is toe te passen als bovenlaag over tuinaarde heen.

Compostgrond is een vruchtbare grondsoort. Het verschil tussen tuinaarde en compostgrond is dat tuinaarde afgegraven grond is dat wordt afgezeefd op een bepaalde fractie en geen toevoegingen heeft. Bij compostgrond wordt de tuinaarde na het zeven gemengd met verhitte compost en daarna gezeefd. Hierdoor krijg je een mooi gemengd materiaal.

Tuingrind 8 – 16 mm

Tuingrind 8/16, ook wel betongrind, parelgrind of opritgrind, wordt voornamelijk voor siertuinen, opritten, wandelpaden gebruikt, maar ook als dakgrind. Ook wordt het toegepast bij het aanmaken van betonmortel.

Tuingrind is een matig grove grind, uitgewassen tijdens het zandwinning- en zeefproces. Deze rondvormige grindsoort is bestaat uit een mix van meerdere bonte kleuren en is geschikt voor half verharding.

Grind 16 – 32 mm

Tuingrind 16/32, ook wel betongrind, parelgrind of opritgrind, wordt voornamelijk voor siertuinen, opritten, wandelpaden gebruikt, maar ook als dakgrind. Ook wordt het toegepast bij het aanmaken van betonmortel.

Tuingrind is een grove grind, uitgewassen tijdens het zandwinning- en zeefproces. Deze rondvormige grindsoort is bestaat uit een mix van meerdere bonte kleuren en is geschikt voor half verharding.

Menggranulaat 0 – 31,5

Menggranulaat, ook wel gebroken puin of steenpuin, wordt als funderingsmateriaal toegepast onder allerlei soorten wegen, straatwerk, opritten en parkeerplaatsen.

Menggranulaat 0 – 31,5 is een 100% hergebruikt materiaal. Het heeft een hogere constructieve waarde dan zand. Hierdoor ontstaat er minder snel spoorvorming van het verkeer.

Locaties

Zandink Zandhandel beschikt over 3 locaties. Al onze locaties liggen aan het water en zijn voorzien van een loskade. Onze locaties in Nijkerk, Baarn en Harderwijk zijn op werkdagen bemand.

Nijkerk

Galvanistraat 31
3861 NJ Nijkerk

Openingstijden:
Ma. t/m Vr. 06:30 uur tot 16:30 uur
Za. 07:00 uur tot 13:00 uur

Ligging aan de A28
Ligging aan De Arkervaart (vaargeul)

Baarn

Eemweg 80
3755 LD Eemnes

Openingstijden:
werkdagen van 06:30 uur tot 16:30 uur

Ligging aan de A1
Ligging aan De Eem (vaargeul)

Harderwijk

Daltonstraat 33
3846 BX Harderwijk

Openingstijden:
werkdagen van 06:30 uur tot 16:30 uur

Ligging aan de N302 
Ligging aan Veluwemeer