Skip to content

Historie

1955
Wim Smink
Wim Smink start vanuit huis zijn eigen bedrijf in grondverzet werkzaamheden met een tractor met frontlader.
1955
1959
Het bedrijf beschikt inmiddels over enkele personeelsleden en opent de eerste vestiging aan de Schothorsterlaan in Hoogland.
1959
1965
De werkzaamheden breiden zich steeds verder uit en de eerste ontgravingen van zandputten gaan van start.
1965
1970
De zandwinningen vinden zich plaats op meerdere locaties en er worden steeds meer werkzaamheden in de wegenbouw gedaan.
1970
1975
Smink verbreedt de specialismen door de focus ook te leggen op het inzamelen en verwerken van afval.
1975
1980
Smink groeit steeds meer door en opent een nieuwe locatie voor het inzamelen van afval, gelegen aan de A1 in Amersfoort.
1980
Eind jaren 80
De eerste loswal wordt geopend, waar het zand per schip wordt aangevoerd om over de weg door te vervoeren naar afnemers.
Eind jaren 80
1990
Henny en Jos Smink (2e generatie) nemen de leiding over van het bedrijf.
1990
1995
De specialismen van het bedrijf worden for uitgebreid en enkele collega bedrijven worden overgenomen door de Smink Groep.
1995
2000
De locatie aan de Lindeboomseweg wordt uitgebreid en de Smink Groep verhuist naar de nieuwe locatie aan de A1.
2000
2006
De gehele Smink Groep, met uitzondering van de zandhandel, wordt verkocht aan Shanks Nederland. De zandhandel blijft in het bezit van Henny Smink en gaat verder onder de naam Zandink Zandhandel.
2006
2010
Naast de zandhandel zijn de werkzaamheden van het bedrijf al snel uitgebreid richting infra werken.
2010
2016
Shanks Nederland besluit de focus volledig op afvalverwerking te leggen, waardoor de handels- en aannemingsactiviteiten van de Smink Groep weer terug wordt overgenomen door Henny Smink. Het bedrijf vestigt zich in Nijkerk, wat de bestaande hoofdlocatie is van Zandink Zandhandel, en wordt omgedoopt naar de naam: Smink Infra b.v. Doordat Zandink Zandhandel en Smink Infra in eerste instantie dezelfde werkzaamheden verrichten, wordt besloten de focus van het bedrijf opnieuw te bepalen. Zandink Zandhandel legt de focus volledig op de handel en transport van (secundaire) grondstoffen. Smink Infra focust zich op alle infra werken.
2016
2015 t/m 2020
In de periode tussen 2015 en 2020 voegen Hartog Containers en Eeltink zandwinning zich toe als zusterbedrijven. Hierbij wordt sterk geìnvesteerd in het modernste en duurzaamste materieel en wordt het team met professionals uitgebreid.
2015 t/m 2020
2020
Met ons team van 130 professionals gaan wij graag alle uitdagingen aan. Wij kijken met vertrouwen naar de toekomst, waarin wij onze kernwaarden verduurzaming, samenwerken en betrouwbaarheid altijd blijven hanteren.
2020

Samen werk maken

In samenwerking met overheid, bedrijven en instellingen richten wij onze leefomgeving op infrastructureel en milieukundig vlak op een veilige en gezonde wijze functioneler en duurzamer in. Wij geloven dat het beste eindresultaat ontstaat door in een vroeg stadium samen te werken met onze klanten, ketenpartners en eindgebruikers.

 

De structuur van onze organisatie – met 8 directieleden, 3 vestigingen en de 200 mensen werkzaam binnen de verschillende bedrijfsonderdelen – maakt dat het in onze cultuur zit naar elkaar te luisteren waardoor we tot de beste oplossingen komen.

Wij zijn een middelgroot bedrijf wat werkzaam is in de infra. Wij kenmerken onszelf door de opdrachtgever te ontzorgen. Wij helpen en denken mee met onze opdrachtgevers, om zo de projecten snel en professioneel af te handelen.

Wij houden niet alleen rekening met de eisen van de opdrachtgever, maar ook met alle andere betrokken van de projecten. Denk hierbij aan overheidsinstanties, omwonende en eindgebruikers.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met

Michel Smink – Bedrijfsleider

Voor algemene vragen kunt u een e-mail sturen naar info@zandink-zand.nl